Projecten >

De Zaagkoele

De Zaagkoele in Dwingeloo is een restaurant gevestigd in een prachtige oude boerderij. Door zowel het interieur als het exterieur af te stemmen op de locatie, hebben we gezorgd voor zichtbaarheid bij de doelgroep én een fijne sfeerbeleving.

Opdracht:
Inrichting restaurant
Opdrachtgever:
Sent Waninge
Categorie:
Horeca
 

Klanten verrassen

De Zaagkoele krijgt een nieuw restaurant en een nieuwe kaart met pannenkoeken en vleesgerechten. Ik krijg de opdracht om nieuw leven te blazen in deze prachtige oude boerderij. De locatie van De Zaagkoele vormt daarbij een interessante uitdaging. Horecagelegenheden in Dwingloo clusteren zich rond de brink. De Zaagkoele, daarentegen, ligt net iets buiten die kring. Hoe krijgen we de tent vol? Mensen trekken, klanten verrassen. Dat zijn de codewoorden. Oorspronkelijk ging deze klus om het interieur. Maar het belangrijkste wapen om mensen over die brink heen te krijgen, is de buitenkant. De geplande beukenhaag hebben we dus direct doorgestreept. Niet verstoppen; laten zien wat je in huis hebt.

 


 

Interieur bepaalt hoe mensen zich voelen

Van cortenstaal en eikenstammen hebben we een lage maar opvallende omheining gecreëerd met direct daarachter een gezellig terras. Parasols, terrasverwarmers, en een speels maar stijlvol schip voor kinderen om in te spelen. Ook binnen hebben we die lijn doorgetrokken. Met grote visuals op de muren is op een moderne manier toch een stukje van de authenticiteit van de boerderij teruggehaald. De zwarte led-lampjes met gouden binnenkant schijnen zowel naar boven als naar beneden en geven een warm licht. Interieur bepaalt sterk hoe mensen zich voelen en gedragen. Met het interieur in De Zaagkoele hebben we de geborgenheid van de oude boerderij teruggebracht.