Projecten >

Hotel Belmont

Waar liggen de roots van het Leger des Heils? Wie is majoor Bosshardt? En hoe maken we hotel Belmont zo aantrekkelijk mogelijk? Een veelzijdig project met veel meer kanten dan alleen de commerciƫle.

Opdracht:
Hotel en heritage center inrichten
Opdrachtgever:
Leger des Heils
Categorie:
Horeca

Een speciale plek

Hotel Belmont is een speciale plek, op een schitterende locatie in Lunteren. Het Leger des Heils is eigenaar van het hotel. En zo'n organisatie doet het natuurlijk niet voor het geld, maar om bezoekers een overnachting op topniveau te kunnen bieden tegen een schappelijke prijs. Een bewonderenswaardig streven. Maar dan moet het hotel wel goed gebruikt worden, zo vinden ook de eigenaren. Met een herinrichting van de entreepartij, twee restaurants en een brasserie in combinatie met het Leger des Heils heritage center, moet dat bewerkstelligd worden. Meer gasten, een warm welkom, en een fijne plek voor medewerkers van het Leger des Heils door het hele land om samen te komen voor een meeting. Een prachtige uitdaging.Totaalfilosofie

We zijn aan de slag gegaan vanuit een totaalfilosofie. Lijn brengen in het geheel, van entree tot heritage center, die past bij zowel de organisatie als bij de gasten van het hotel. Dat zijn de mooiste uitdagingen. Wat verwacht je in een hotel? De een wil rustig ontbijten in een stijlvol restaurant, terwijl de ander 's ochtends weinig tijd heeft. Voor die laatste groep hebben we een hoekje ingericht met ontbijt uit de automatiek. Een grapje, natuurlijk, maar wel eentje die veel gasten een lach bezorgt. In het heritage center worden bezoekers bij de hand genomen. Met tastbare voorwerpen en met schermen waarop informatie over de organisatie vertoond wordt. Zo maken ze een tochtje langs de geschiedenis van het Leger des Heils. Maar niet gerforceerd. Voor wie even pauze nodig heeft, zijn er hoekjes gecreëerd om rustig te zitten of te internetten. En natuurlijk heeft majoor Bosshardt een speciaal plekje gekregen in het heritage center.